به گزارش حالامستند؛مصطفی رزاقکریمی مستندساز درباره فعالیتهای اخیر خود گفت: پیشنهاد ساخت مستند دارم، اما برای شروع هیچکدام از آنها تصمیمی نگرفتهام. در تصمیم برای ساخت مستند، چندان محتاط نیستم، اما میخواهم فضای جدیدی را دنبال کنم و به دنبال ساخت فیلمی انسانی از شخصیتهای سیاسی نیستم.
او با تاکید بر اینکه هیچگاه به دنبال ساخت مستندهای سیاسی نبوده است، بیان کرد: گرچه شخصیتهای حاضر در تعدادی از فیلمهای من سیاسی بودهاند، اما مثل مستندهای «احمد»، «بانو قدس ایران»، «راه ناتمام» و «خاطراتی برای تمام فصول» پرداختی انسانی از سوژه داشتم. هرچیزی تخصصی لازم دارد و من نمیتوانم به بازگویی مسائل سیاسی بپردازم.
رزاقکریمی در پاسخ به این پرسش که آیا دشواریهای ساخت مستند درباره شخصیتهای سیاسی، او را از ساخت دوباره اینگونه آثار منصرف کرده است، گفت: ستون سینمای مستند برای من تحقیق درست و مفصل است و تا وقتی این مساله به نتیجه نرسد، ساخت مستند را آغاز نمیکنم به همین دلیل، کاری را اجمالی شروع نکردهام و به دنبال حاشیه نبودهام که کسی بخواهد نسبت به بخشهای تحقیقی فیلم ایرادی بگیرد و مشکلی پیش آید، از طرف دیگر هیچگاه تحت تاثیر نظری نبودهام و در پاسخ به هر نظری میگویم که مطالعاتی صورت گرفته است و سپس به ساخت فیلم پرداختهام. تماشاگر میتواند فیلم مرا دوست بدارد یا آن را نپسندد، اما فکر نمیکنم از نظر پژوهشی کمبودی در آن ببیند.
کارگردان «راه ناتمام» درباره دیگر فعالیتهای خود گفت: سال گذشته در دفتر من نزدیک به ۵۰ مستند ساخته شد که هیچکدام را کارگردانی نکردم و همه توسط مستندسازان جوان، خانم و آقا، ساخته شدند. در گذشته، در اتریش به من این فرصت داده شد که با بزرگان کار کنم و تجربیاتی به دست آورم، این فرصت را فراهم کردهام تا جوانان با مشاوره هنری من در تحقیق و اجرا، به راهشان ادامه دهند. ما کارگردانان مستند جوان بسیار خوبی داریم که به آنها میبالم.
این مستندساز باتوجه به همکاری با مستندسازان جوان، درباره وضعیت اخیر سینمای مستند و چگونگی کار با جوانان گفت: حرف درباره وضعیت سینمای مستند زیاد است، مدیران ادعا میکنند میخواهند مشکلات را حل کنند یا بودجه تولید را بالا ببرد، هزینه تولید بالا رفته و فشار اقتصادی کار را برای مستندسازان دشوار کرده است، حمایتهایی وجود دارد، اتفاقهای خوبی افتاده، اما کافی نیست. سینمای مستند ایران، با توجه به ظرفیتی که دارد میتواند موثر و درخشان باشد. امیدوارم وضعیت برآوردهای مالی تصحیح شود تا چراغ مستندسازی روشن بماند.
کارگردان مستند «بانو قدس ایران» گفت: میدانم نگرانیهایی در زندگی همه ما وجود دارد، جوانان امروز با ما تفاوت دارند؛ آنها ذهنیت تخریبگری ندارند اما تصاویرشان چیز دیگریست و جهان را متفاوت از ما میبینند. وقتی با کارگردانهای جوان ارتباط برقرار کنید، نتیجه خوبی می گیرید، نگاههای تازه، کشفهای نو و طراوت در کار آنهاست که برای من جذاب است.
کارگردان «احمد» در بخش پایانی صحبتهایش درباره اکران این مستند عنوان کرد: وقتی فیلم تمام میشود، کار را بر عهده تهیه کننده و مشاور رسانهای میگذارم. امیدوارم این فیلم در فرصت مناسب و فضای عادلانه اکران شود و تماشاگران آن را ببینند.