به گزارش حالا مستند؛ علیرضا شاهرخی پخشکننده باسابقه فیلم در عرصه بینالمللی در گفتگو با خبرگزاری مهر از آفت کمیتگرایی در زمینه حضور فیلمهای کوتاه در جشنوارههای سینمایی صحبت کرد که برشهایی از این گفتگو را در این مجال میخوانیم:
✳متأسفانه در سالهای اخیر به نظر میرسد دیده شدن حتی نابهجا و حتی در جشنوارههای خیلیخیلی کمارزش هم برای عدهای تبدیل به ارزش شده، مشکل کمی عقبتر هم رفته و برخی فیلمسازان در زمان ساخت فیلمشان، نگاهشان به جشنوارههاست.
✳بارها از فیلمسازان جوان خواستهام که برای جشنوارهها فیلم نسازند. فیلمی را که دلشان میخواهد بر اساس دانشی که دارند، بسازند، بعد به جشنواره فکر کنند.
✳طبیعتاً هر چه فیلم در جشنوارههای بزرگتر و معتبرتر انتخاب و دیده شود، در مراتب بعد در جشنوارههای کماهمیتتر هم میتواند حضور داشته باشد. این اولین استراتژیای است که هر پخشکنندهای مدنظر دارد.
✳برای عدهای کیفیت جشنوارهها مهم نیست و بیشتر به دنبال کمیت حضور هستند. به همین دلیل در هر جشنوارهای که فیلمشان را میپذیرد، حضور پیدا میکنند.
✳برخی پخشکنندهها هستند که مثلاً به یک فیلمساز میگویند ما ۱۵ میلیون تومان میگیریم برای حضور فیلمت در ۱۰۰ جشنواره. وقتی روال به این شکل میشود، برای آنکه آمار حضور جشنوارهای یک فیلم بالا برود باید ثبتنامهای بیشتری هم صورت بگیرد که خواهناخواه فرد به سمت جشنوارههایی با کیفیت پایینتر کشیده میشود.
✳افرادی که به من مراجعه میکنند، وقتی میبینند ما مبلغی دریافت نمیکنیم و تنها در صورت موفقیت در فروش فیلم، درصدی را میگیریم، باور نمیکنند و محترمانه میگویند که شما انگار این کاره نیستید!
✳فیلمسازان اینکه بخواهند زودتر به جشنوارهها برسند و برای آن خبر کار کنند، این آسیب است. رسانهها هم باید دقت داشته باشند تا روی خبرهای واقعاً مهم در این حوزه مانور بدهند. هر خبر و هر جشنوارهای ارزش توجه ندارد.
✳گاهی فیلمساز روی تعداد ثبتنام فیلمش در جشنوارههای بینالمللی مانور میدهد و مثلاً میگوید در ۴۰۰ جشنواره ثبتنام کردهام که اساساً هیچ ارزشی ندارد.
✳جشنواره از نگاه ما ویترینی برای فروش فیلم است. همه تلاش ما از حضور یک فیلم در جشنواره این است که در نهایت بتوانیم آن را بفروشیم